Ruokaohjeet

KANTARELLIKEITTO TATTI-SPAGETTI TATTIRISOTTO

Korvasienimuhennos

  • 450 g keitettyjä korvasieniä
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 sipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 lihaliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Pilko ja freesaa (älä ruskista) sienet ja sipuli voissa paistinpannulla. Ripottele päälle vehnäjauhot ja lisää sen jälkeen maito ja kerma. Sekoita ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisäälopuksi lihaliemikuutio, suola ja mustapippuri.

HUOMIO! Korvasienet ovat käsittelemättöminä myrkyllisiä! Käsittele ne seuraavasti:

  • Keitä kaksi kertaa runsaassa vedessä (1kg sieniä / 5l vettä) vähintään 10 minuuttia.
  • Huuhtele keitetyt sienet hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä.
  • Tuuleta hyvin korvasieniä keitettäessä. Sienten keitinvettä ei saa käyttää ruuanvalmistuksessa.

SIVUN ALKUUN

Korvasieni. Kuva Tuote ja Vihannes Ky.

Kantarellikeitto

  • 300 g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl maitoa
  • 100 g sulatejuustoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kermaa
  • persiljaa

Pilko ja ruskista sienet ja sipuli kevyesti voissa paistinpannulla tai (teflon)kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja lisää maito koko ajan sekoittaen.

Lisää juusto, kasvisliemikuutio ja suola ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Lisää lopuksi kerma ja ripottele pinnalle persiljaa koristeeksi.

SIVUN ALKUUN

Kantarelli. Kuva Tuote ja Vihannes Ky.

Tatti-spagetti

  • 200 g tatteja
  • 1 sipuli
  • 0,5 dl öljyä
  • 400 g spagettia (keittämätöntä)
  • sitruunan mehu
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • parmesanjuustoa

Pilko tatit ja sipuli. Paista sienet kuumassa öljyssä, lisää sipuli ja hauduta. Sekoita kypsät tatit ja sipuli keitetyn spagetin joukkoon. Lisää sitruunan mehu ja mausteet. Tarjoa raastetun parmesanjuuston kanssa.

SIVUN ALKUUN

Tatti. Kuva Tuote ja Vihannes Ky.

Tattirisotto

  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 4 dl risottoriisiä
  • 1 l kasvislientä
  • 200 g tatteja
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • parmesanjuusto-raastetta maun mukaan
  • persiljaa

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli ja riisi (äläruskista). Lisää noin 2 dl lämmintä/kuumaa kasvislientä ja keitä niin, että liemi imeytyy riisiin. Lisää taas 2 dl lientä ja toista näin kunnes riisi on kypsää.

Pilko tatit ja paista pannulla. Sekoita risoton joukkoon paistetut tatit, parmesanjuusto ja mausteet.

SIVUN ALKUUN